Yeni!!! Ders Muafiyet başvurusu yapmak isteyen ya da sonucuna itiraz etmek isteyen öğrencilerimizin dikkatine

• Mazeretli Başvurular ve muafiyet sonuçlarına itirazlar, 10 Mart Salı günü ve 12 Mart Perşembe günü 16.30 – 18.00 saatleri arasında Formasyon Birimi’ne yapılacaktır.

• Başvurular dilekçe (indirmek için tıklayınız) ve Başarı Durum Belgesi/Transkript ( ıslak ya da elektronik imzalı ) ile yapılacaktır.

• Ders muafiyet başvurusu Formasyon Programında yer alan BAHAR ve GÜZ Dönemlerinde okutulan tüm dersleri (Öğretmenlik Uygulaması (Staj) dersi hariç ) kapsar ve sadece 1 (bir) kez yapılır. Dikkat: Öğretmenlik uygulaması (staj) dersinden muafiyet başvurusu Haziran ayında alınacak olup şu an herhangi bir işlem yapılmasına gerek yoktur.

• Ders Muafiyet Dilekçenizi doldurmadan önce Formasyon Programı derslerinin içeriklerini ve kredilerini (indirmek için tıklayınız) lütfen inceleyiniz . Kredisi eksik ya da eğitim alanı dışında aldığınız içerikleri örtüşmeyen dersleriniz için lütfen başvuru yapmayınız. Örneğin;

“Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme” dersinin içeriği eğitime özgüdür bu nedenle “Oyun ve Oyun Materyalleri, Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme, Ölçme Araçları Geliştirme, Psikometri, İstatistik, Bioistatistik vb.” adlarla farklı disiplinler için içeriği düzenlenen dersler bu dersin eşdeğeri değildir.

“Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı” ve “Özel Öğretim Yöntemleri” derslerinin içeriği kayıtlı olduğunuz formasyon programına yönelik olmalıdır. Örneğin, formasyon matematik öğretmenliği programı öğrencisi iseniz bu dersler matematik öğretmenliğine yönelik olmalıdır.

“Eğitim Psikolojisi” dersi “Öğrenme Psikolojisi” ve “ Gelişim Psikolojisi” ders içeriklerini kapsamaktadır. “Öğrenme Psikolojisi” , “ Gelişim Psikolojisi I” ve  “ Gelişim Psikolojisi II”  derslerinin üçünü de alan öğrencilerimiz hem Eğitim Psikolojisi dersinden hem de Seçmeli I (Gelişim Psikolojisi) dersinden muaf olabilir.

Dilekçe ve tranksript haricinde herhangi bir belgeye gerek yoktur. Kendiniz veya yerinize bir başkası dilekçe ve transkriptinizi teslim edebilir.