Öğretmenlik Uygulaması (Staj) Dersi Muafiyet Başvuruları Hk.

Öğretmenlik Uygulaması(Staj) Dersi Muafiyet başvurusu yapmak isteyen öğrencilerimizin dikkatine

Öğretmenlik uygulaması (staj) dersi muafiyet başvuruları 1 Eylül Salı günü saat 9:00 da alınmaya başlayacak 3 Eylül Perşembe günü saat 21:00 de sona erecektir. Başvurular sadece e-posta yoluyla pfstaj@marmara.edu.tr adresine yapılacaktır.

Mazereti nedeniyle başvuru yapamayanlar 14 Eylül Pazartesi günü saat 21:00'e kadar belgelerini göndererek başvuralarını yapabilirler.

Bu tarihler dışında ve eksik belge ile yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Staj Muafiyet başvurusu 3 (üç) farklı şekilde mümkün olabilmektedir.

1) Özel / kamu okullarında veya Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı kurslarda en az bir (1) eğitim-öğretim dönemi ( 18 hafta ) eğitmen / öğretmen olarak çalışmış olmak.

Gerekli belgeler;

• Başvuru dilekçesi (dilekçe1 Linkindeki dilekçe doldurulup imzalanarak pdf formatına çevrilerek gönderilecek)
  • SGK Hizmet Döküm Belgesi ( e-devletten barkodlu belgedir.)

Belgede, meslek kodunun doğru yazılmış olması yani meslek adının öğretmen, uzman ya da usta öğretici, eğitmen vb. olduğunun gözükmesi gerekmektedir. Şayet farklı bir kod (başka meslek kodu) girilmişse SGK Hizmet Döküm Belgesi yanında görevin yapıldığı kurumdan ya da kurumun bağlı olduğu üst kurumdan ıslak ya da elektronik imzalı Çalışma ya da Hizmet Belgesi alınmalıdır. Bu belgede görev süresi ve tanımı (öğretmen, rehber öğretmen, eğitmen, usta öğretici, uzman öğretici, öğretici) yazmalıdır.

2) Lisans ya da yüksek lisans programında formasyon sertifika programının alanı ile örtüşen Öğretmenlik Uygulaması dersini ( Eğitim Kurumlarında uygulamalı olarak yapılan en az 5 kredilik dersler) başarı ile tamamlamış olmak.

Gerekli belgeler;

• Başvuru dilekçesi (dilekçe2 Linkindeki dilekçe doldurulup imzalanarak pdf formatına çevrilerek gönderilecek)
  • Başarı Durum Belgesi/Transkript (e-imzalı olacak, mühürlü/ıslak imzalı ise muaf olma durumunda aslı daha sonra elden teslim edilecek.)

Gerekli Belge;

• Başvuru dilekçesi (dilekçe3 Linkindeki dilekçe doldurulup imzalanarak pdf formatına çevrilerek gönderilecek.)

Dönem sonunda sizden sigortalı ve yukarıda belirtilen mesleklerin birinde (öğretmen, rehber öğretmen, eğitmen, usta öğretici, uzman öğretici, öğretici) çalıştığınızı belgelendirmeniz istenecektir. Aksi takdirde muafiyet işleminiz iptal edilecektir.