Ders Muafiyet Başvurusu

Ders Muafiyet başvurusu yapmak isteyen öğrencilerimizin dikkatine

Daha önce herhangi bir üniversitede önlisans, lisans ya da lisansüstü programlarında başarı ile tamamladığınız ve formasyon programında alacağınız derslere eşdeğer ders/dersler varsa muafiyet için başvurabilirsiniz. 

1) Ders muafiyet başvurusu Formasyon Programında yer alan Öğretmenlik Uygulaması (Staj) dersi hariç YAZ ve GÜZ Dönemlerinde okutulan tüm dersleri kapsar ve sadece 1 (bir) kez yapılır 
    (Öğretmenlik Uygulaması (Staj) dersinin muafiyet başvurusu daha sonra ilan edilecek bir tarihte alınacaktır.)

2) Ders Muafiyet Dilekçenizi doldurmadan önce ders içerikleri linkindeki (tıklayınız)  Formasyon Programı derslerinin içeriklerini ve kredilerini lütfen inceleyiniz. Programdaki derslerin adları ve içerikleri eğitim alanına yöneliktir, farklı disiplinlere yönelik aldığınız dersleriniz için lütfen başvuru yapmayınız.

Örneğin;    “Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme” dersinin içeriği eğitime özgüdür bu nedenle “Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme, Ölçme Araçları Geliştirme, Psikometri, İstatistik, Bioistatistik vb.” adlarla farklı disiplinler için içeriği düzenlenen dersler bu dersin eşdeğeri değildir.

“Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı” ve “Özel Öğretim Yöntemleri” derslerinin içeriği kayıtlı olduğunuz formasyon programına yönelik olmalıdır. Örneğin, formasyon matematik öğretmenliği programı öğrencisi iseniz bu dersler matematik öğretmenliğine yönelik olmalıdır.

3) "Eğitim Psikolojisi" dersi "Öğrenme Psikolojisi" ve " Gelişim Psikolojisi" ders içeriklerini kapsamaktadır. "Öğrenme Psikolojisi" , " Gelişim Psikolojisi I" ve  " Gelişim Psikolojisi II" derslerinin üçünü de alan öğrencilerimiz hem Eğitim Psikolojisi dersinden hem de Seçmeli I (Gelişim Psikolojisi) dersinden muaf olabilir.

4) Başvurunuzu 19-20 Haziran Çarşamba ve Perşembe günlerinde 16.30-19.00 saatleri arasında

  • Muafiyet Başvuru Dilekçesi(tıklayınız)   ve
  • Başarı Durum Belgesi/Transkript ( mühürlü-ıslak imzalı veya elektronik imzalı )

ile yapabilirsiniz.

Belirtilen süre dışında ve eksik belgeyle kesinlikle başvuru alınmayacaktır. 


Bu sayfa Pedagojik Formasyon Birimi tarafından en son 12.06.2019 22:54:30 tarihinde güncellenmiştir.

Pedagojik Formasyon Birimi

HIZLI ERİŞİM